Vad behöver hunden, och att hundanpassa hemmet

När man ska skaffa en hund behöver man också tänka på att anpassa hemmet. Det finns till exempel en hel del saker som behöver införskaffas innan hunden kommer hem. Men vad ska man tänka på?

Ta bort småsaker

Innan hunden kommer hem måste man tänka på att ta bort småsaker med mera. Det gäller både små prydnader och annat som hunden kan komma åt. Man måste också tänka på att tala om för eventuella barn att de inte kan ha massor av små leksaker på golvet eller långt nere på hyllorna. Om barnen inte kan plocka undan får de helt enkelt ha en grind eller stängd dörr in till sitt rum så att hunden inte kan komma dit.

Kemikalier

Man måste också tänka på att kemikalier kan vara riktigt farliga för hunden. Den kan alltså vara bra att sätta lås eller barnspärrar på skåp och lådor där sådant förvaras. Det är dessutom viktigt att tänka på att man kanske inte ska ha allt för starka rengöringsmedel när man torkar golvet när hunden har kommit hem. Det finns dock bra alternativ. Att torka med såpa är betydligt mer skonsamt samtidigt som det doftar gott och blir rent. Man kan också använda sig av ånga för att göra rent helt utan att behöva använda några rengöringsmedel.

Vad behöver hunden?

När man skaffar en hund kan man inte bortse från att det krävs en hel del olika saker för att den ska må bra. Man måste till exempel skaffa foder till hunden, en sovplats, koppel och en hel del annat. Hunden behöver också ha några leksaker och kanske lite tuggben om man vill ha sina möbler och annat ifred.

Man måste också se till att hunden har matskålar och vattenskålar. Det är bra att ha skålar som är lätta att städa och det skadar inte om de går att diska i diskmaskin. Om hunden äter för fort kan man också köpa skålar som gör att hunden måste arbeta lite mer för att få tag i sitt foder.

Man måste också ha utrustning för att kunna vårda hundens utseende. En klotång är nödvändig för att kunna hålla hundens klor i trim. Om man inte gör det kan klorna börja växa inåt. Dessutom kan man behöva köpa schampo och balsam för att kunna bada hunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *