Hunden – ett hot mot kaninen

När man har hund är det mycket man måste tänka på, bland annat att inte låta den gå lös hur som helst. Men om man har andra djur, såsom kaniner, är det också viktigt att se till så att hunden inte kan råka skada kaninerna. I grund och botten är hunden trots allt ett rovdjur vars jaktinstinkt kan triggas när som helst.

Skydda kaninen från hunden – bygg en kaninhage

I hem där flera olika djur måste samsas om samma yta, är det viktigt att vara försiktig. Det finns nämligen risk för att djuren kan skada varandra, antingen på grund av rädsla eller på grund av sitt jaktbeteende. Att ha kaniner ihop med hundar är inte en jättebra idé då risken är stor att kaninen triggar igång hundens jaktinstinkt. Därför bör man, åtminstone till en början, se till så att de inte kan interagera med varandra och det gör man bäst genom att skaffa en kaninhage till kaninen. En kaninhage tillåter kaninen att röra sig utomhus utan risk för att bli attackerad av varken hundar eller andra rovdjur såsom rävar och hökar. Med en kaninhage ger man kaninen en bättre tillvaro då den slipper sitta inne i sin bur året runt samtidigt som den kan känna sig trygg.

Ha hunden kopplad på gården

Många låter sina hundar vara lösa i sina egna trädgårdar, men det kan vara farligt. Beroende på vilken ras man har, kan olika hundar bättre klara av att vara lösa jämfört med andra. Är det en ras med minsta jaktbeteende i sig bör man inte ha hunden lös alls då den inte kommer kunna kontrollera sig om den får syn på en hare eller ett rådjur. Ha därför hunden kopplad för säkerhets skull även om det kan kännas tråkigt. Då slipper du problemet med en bortsprungen hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *