Välj rätt försäkring för din hund

Om din hund blir sjuk eller gör sig illa är det viktigt att den snabbt får den bästa möjliga vården. Tyvärr kostar det en hel del att gå till veterinären om du inte tecknat försäkring för din hund och därför bör du genast ordna det när du fått hem din vovve.

Vilken försäkring som passar bäst beror på flera faktorer som exempelvis vilken slags hund du har, hur gammal den är och vilka aktiviteter ni sysslar med. Av förklarliga skäl är en jakthund mer benägen till led- och muskelskador än en liten soffpotatis, medan hemmahunden däremot kan få problem med vikten. Här får du några tips på hur du bör gå till väga för att hitta den bästa försäkringen.

De mest förmånliga villkoren

Hur mycket du är beredd att lägga på din hunds försäkring beror som sagt på flera saker. Du kan hitta bra information och optimala valmöjligheter hos https://www.lassie.co/ som har tre olika priskategorier. Du kan läsa massor av intressanta och matnyttiga artiklar om din hunds hälsa och försäkring här, samt göra ett enkelt och smidigt test för att se vilken som är bäst för dig. Allt du behöver göra är att svara på några frågor om saker som din hunds ras, ålder och om den är kastrerad så får du vägledning till det bästa paketet.

Innan du skaffar hund

En hund är en fantastisk följeslagare i livet men den kräver också mycket vård och omsorg. Av den anledningen är det viktigt att du skaffar en vovve som passar just dig – både som personlighet och som vårdmöjligheter. Om du vet med dig att du inte har råd att teckna en större försäkring bör du undvika vissa hundraser som har benägenhet till många medfödda problem och det kräver att du läser på litegrann eller konsulterar en veterinär. Enligt branschtidningen VeterinärMagazinet går det “moden” när det gäller hundavel och -köp och det har bland annat lett till att mindre storlekar just nu är populära. Det har i sin tur resulterat i vissa genetiska problem, både fysiskt och beteendemässigt, och är något som bör tas på allvar.

Investera i hundens hälsa

Förutom en förmånlig försäkring finns det också mycket du kan göra för att hålla din hund så frisk och kry som möjligt. Regelbundna promenader, mycket sällskap och högkvalitativ mat är oerhört viktiga, men också att du regelbundet kollar din hunds ögon, öron och päls. Genom att värna om din hunds hälsa kan du se fram emot ett långt och innehållsrikt liv tillsammans, fyllt av lek, sällskap och kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *