Skaffa kunskaper

Innan man skaffar en hund bör man se till att man har alla de kunskaper som krävs för att man ska kunna ta hand om hunden på bästa sätt. Men vad behöver man kunna och hur kan man lära sig mer?

Var får man kunskaper?

När det gäller kunskaper om att ha hund kan man till exempel få dem genom att gå kurser. Många gånger kan man finna olika utbildningar hos till exempel Brukshundsklubben i Sverige. De kan vara lämpliga både för dem som inte har haft hund innan, och för dem som vill uppdatera sina kunskaper.

Vad behöver man kunna?

För att kunna ta hand om sin hund på bästa sätt måste man till exempel veta hur hunden beter sig i olika situationer. Man behöver också veta vad hunden ska äta, och hur man ska träna den. Om man inte känner sig trygg som hundägare är risken stor att hunden får övertaget och det kan bli farligt om hunden börjar visa att den är aggressiv.

Krav på en hundägare

Det finns inte några särskilda krav som ställs på att hundägare ska gå utbildningar med mera men om man inte kan ta hand om hunden kan den faktiskt bli omhändertagen vid kontroller som utförs av länsstyrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *