Ge hunden tabletter

En sak som många kan tycka är svårt är att ge hunden tabletter. Många försöker få flytande medicin eller pipetter som kan droppas i nacken istället. Men ibland kan man inte komma ifrån att hunden måste ha en eller flera tabletter. Men hur går man egentligen till väga?

Ge tabletten i maten

Ett alternativ är att ge tabletten i maten. Det krävs dock oftast att hunden får blötmat eller något annat mjukare foder att gömma medicinen i. Om hunden av någon anledning inte kan äta annat än torrfoder kan det dock bli svårt. Om man har flera hundar måste man också se till att det är just den aktuella hunden som får i sig tabletten. Risken finns också att hunden lyckas spotta ut tabletterna.

Att ge hunden tabletten i munnen

Det lättaste är ofta att ge hunden sin tablett direkt i munnen. Då använder man ena handen för att öppna hundens mun. Sedan lägger man tabletten långt bak på hundens tunga, stänger munnen och håller igen den samtidigt som man stryker med fingrarna längs med hundens hals. Då är risken minimal att hunden kan få ut tabletten och man vet med säkerhet att rätt hund får den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *