Free style

En tävlingsform för hundar som kanske inte är fullt lika populär är free style. I den här grenen ska hunden och föraren utföra olika tricks och rörelser i takt till en låt eller annat musikaliskt stycke. I den här grenen krävs det inte att hunden är av någon speciell ras eller liknande utan här är det öppet för alla raser att delta.

Hur går det till att utöva free style?

I den här sporten kan man som hundägare tävla med de lydnadsrörelser hunden kan. Man behöver inte tvinga hunden att ligga eller sitta utan här kan valfria konster ingå. Man utövar sina rörelser till musik och syftet är att man ska ha roligt.

Att tävla i free style

Man kan också tävla i free style som gren. Då bedöms de tävlande av flera domare i kategorierna samarbete, innehåll, precision samt tolkningen av musik. Det finns inte några direkta krav på hunden, men den ska vara minst 12 månader gammal innan sin första tävling.

Tävlingarna är indelade i flera olika kategorier och både nybörjare och mer erfarna ekipage är välkomna. Man måste dock vara medlem i Svenska Kennelklubben för att kunna delta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *