Hundägande och ekonomi

Det är som så att många tror att det är allra dyrast att köpa hunden. Det kan förvisso kosta en hel del pengar att köpa en hund men när man slår ut det på hundens hela liv är inköpskostnaden inte fullt så hög. Det kan däremot vara så att de andra sakerna kostar en hel del pengar. Men kan man spara in på något så att utgifterna minskar lite?

Köp ett billigare foder

En av de allra dyraste sakerna man köper när man har hund är ofta foder. Många gånger kan man dock köpa ett foder som är dyrare än vad hunden behöver. Det kan löna sig att jämföra priser och innehåll i olika fodersorter. På så sätt kan man minska ner foderkostnaderna en hel del.

Gör egna leksaker

När man stiger in i en djuraffär kan man snabbt slås av hur dyra hundleksaker är. Men det går faktiskt utmärkt att göra egna hundleksaker. Man kan till exempel ta gamla lakan och fläta till en dragleksak. Man kan ta en gammal tennisboll och kasta till hunden och man kan sy olika leksaker åt den. Man kan också fråga i mataffären eller om det finns ett jaktlag i närheten om man kan köpa märgben eller liknande billigt av dem.

Snåla inte på försäkringen

Något man inte ska snåla med är hundens försäkring. Om något skulle hända hunden och man inte har en försäkring kanske man inte kan betala för hundens veterinärvård. Om pengarna inte finns kanske man blir tvungen att ta bort hunden och det är inte något man vill. Då är det ofta bättre att lägga till ett par kronor extra på försäkringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *